Verdens tredjestørste gaming-firma går på børsen

Sydkoreanske Netmarble Games vil rejse 15 milliarder kroner ved en børsnotering i Seoul. Tidspunktet ser gunstigt ud, da Kospi-indekset læner sig op ad sit højeste niveau i to år - og dermed ser det ud til, at danske Unity Technologies skal holde ekstra øje med sin asiatiske konkurrent.
Foto: Jungho Choi/AP/Polfoto
Foto: Jungho Choi/AP/Polfoto

Det sydkoreanske mobilgaming-firma, Netmarble Games, er på vej på børsen i Seoul. Målet er at hente 7,2 bilioner won - svarende til 15 milliarder kroner - i frisk kapital.

Ifølge Financial Times er timingen for børsnoteringen ganske god, idet det ledende, sydkoreanske Kospi-indeks klarer sig så godt, at et nærmer sig bedste niveau i to år. Selskabet oplyser selv, at man vil sætte aktierne til salg fra slut april, så det kan ende i en decideret notering til sommer - måske den næststørste notering nogensiden i Sydkorea.

Netmarble Games er Asiens hurtigst voksende gaming-firma, som er slået særligt igennem i regionen med sit mobile rollespil Marvel Future Fight.

Spil til mobiltelefoner udgør den største del af hele gamingindustrien, der på globalt plan er på knap 700 milliarder kroner.

Men trods den store omsætning er spilindustrien ikke så lyserød endda. Det pointerer analytiker Lee Min-ah fra KTB Securities over for Financial Times:

"Det internationale business-miljø er fortsat hård. Væksten på globale mobilspil er svagere end hidtil på grund af stærk konkurrence, og forbrugerne i hvert land har forskellig smag."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også