Danske Momondo er solgt til amerikanere i milliardhandel

Rejsesøgemaskinen Momondo kommer på amerikanske hænder i handel til adskillige milliarder.
RITZAU

Amerikanske The Priceline Group køber Momondo Group for 550 mio. dollar - hvilket svarer til 3,8 mia. kr. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed kommer den danske rejsesøgemaskine Momondo i samme stald som blandt andre booking.com, der ejes af det amerikanske selskab.

"Dagens nyhed om, at vi bliver købt af The Priceline Group og bliver en del af KAYAK, er endnu et spændende nyt kapitel, hvor vi nu vil blive en del af et internationalt team med fantastiske produkter. Vi ser frem til de nye muligheder salget giver Momondo, og til at fortsætte med at bygge på vores succes som dansk virksomhed," siger Momondos administrerende direktør, Pia Vemmelund, i en mail til Ritzau.

Momondo Group ejer ud over Momondo, der blev stiftet i København i 2006, også platformen Cheapflights og momondo.pro.

Briterne bag Cheapflights opkøbte i 2011 den danske virksomhed og tog navneforandring til Momondo Group.

I 2014 skød en amerikansk kapitalfond et stort beløb i virksomheden.

"Det har været en fantastisk rejse, siden vi i 2006 startede Momondo i Danmark. Vi startede som et lille team med en stor vision om at gøre rejsesøgning tilgængelig for alle, og siden er vi blevet købt to gange, senest af den amerikanske kapitalfond Great Hill Partners. Hver gang er vi blevet stærkere og har fortsat med at udbygge vores produkter globalt," siger Pia Vemmelund.

Momondo Group har omkring 300 ansatte i London, København og Boston.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også