Columbus køber it-servicevirksomhed i USA

Den danske it-virksomhed Columbus har indgået en aftale om at købe den amerikanske it-servicevirksomhed Tridea Partners.
Thomas Honoré, adm. direktør i Columbus IT Partner
Thomas Honoré, adm. direktør i Columbus IT Partner
RITZAU FINANS

Købsprisen er på 61,8 mio. kr. på gældfri basis, fortæller Columbus i en meddelelse til fondsbørsen.

Colombus har i første omgang betalt 47,6 mio. kr. for virksomheden ved lukningen af aftalen mandag, mens det resterende beløb på 14,2 mio. kr. afhænger af aftalte indtjeningsmål og ventes udbetalt over de næste to år.

Købet er finansieret ved træk på Columbus' egne likvide midler.

"Vi er meget glade for at annoncere opkøbet af Tridea Partners. Med Tridea Partners førende position og dybe brancheviden inden for føde- og drikkevarebranchen, accelererer vi vores vækstambitioner i USA, mens vi styrker evnen til at servicere vores kunder," siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i meddelelsen.

Ifølge meddelelsen er Tridea Partners er markedsledende inden for ERP (Enterprise Resource Planning, red.) og CRM (Customer Relationship Management, red.) i føde- og drikkevareindustrien i USA.

Tridea Partners har 29 medarbejdere på sit kontor i San Diego. Virksomheden havde i 2015 en omsætning på 40 mio. kr. og et EBITDA på 6,5 mio. kr.

Columbus forventer ved opkøbet at overtage nettoaktiver for 3,6 mio. kr. Herefter ventes 58,2 mio. kr. at blive aktiveret som immaterielle aktiver, skriver selskabet.

Det er samtidig ventet, at opkøbet i 2017 vil bidrage med en omsætning i niveauet 53,6 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, i niveauet 9,3 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter