Myndigheder indsnævrer undersøgelse af Microsofts opkøb af Activision

Opkøbet af Activision Blizzard rykker nærmere for Microsoft. De britiske konkurrencemyndigheder vurderer foreløbigt, at opkøbet ikke kommer til at påvirke konkurrencen væsentlig.
Foto: Dado Ruvic
Foto: Dado Ruvic
Af Marketwire

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er tættere på at blive godkendt, efter de britiske konkurrencemyndigheder, CMA, har indsnævret gennemgangen af købet til udelukkende at fokusere på cloud-baseret spil.

Det fremgår af Bloomberg News.

Det sker efter, at konkurrencemyndighedens foreløbige resultater viser, at selve opkøbet ikke kommer til at påvirke konkurrencen væsentlig.

Konkurrencemyndigheden kan konkludere, at Microsofts økonomiske incitament ved at gøre eksempelvis spillet Call of Duty eksklusivt for selskabets egne konsoller ikke er til stede, da omkostningerne vil opveje enhver gevinst.

Microsofts opkøb for knap 69 mia. dollar har vækket en del bekymring for, at overtagelsen vil resultere i ”betydeligt” ringere konkurrenceforhold, højere priser, færre valgmuligheder for britiske spilentusiaster samt mindre innovation på området.

Opkøbet blev annonceret i januar 2022 med henblik på en gennemførsel i foråret 2023.

Konkurrencemyndighedens undersøgelse fortsætter og ventes at være færdig inden den 26. april 2023.

Activision-aktien stiger ved åbning af det amerikanske marked 1,3 pct. til 79,68 dollar. Sideløbende stiger Microsoft 2 pct. til 277,66 dollar .

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også