ITWatch

Salesforce bekræfter milliardkøb af Slack

Softwaregiganten Salesforce har nu bekræftet, at selskabet vil købe Slack Technologies. Buddet lyder på 27,7 mia. dollar.

Foto: Stephen Lam/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske softwaregigant Salesforce satte sig tirsdag aften med 4,7 pct. i eftermarkedet, da koncernen bekræftede et bud på Slack Technologies på 27,7 mia. dollar.

Tilbagegangen kom til trods for, at Salesforce sideløbende lagde stærke kvartalstal frem, men omvendt var prognosen for fjerde kvartal ikke overbevisende.

Med et bud på en justeret indtjening i fjerde kvartal på 73-74 cent, så lever Salesforce i al fald ikke op til forventningerne på Wall Street, som på forhånd lød på 86 cent per aktie, ifølge Bloomberg News. Det selv om buddet på omsætningen på 5,67-5,68 mia. dollar er bedre end konsensus på 5,52 mia. dollar.

Koncernen oplevede i sit tredje kvartal ellers en stigning i omsætningen på 20 pct. til 5,42 mia. dollar mod ventede 5,25 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,74 dollar, sammenlignet med 0,75 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på ligeledes 0,75 dollar, ifølge Bloomberg News.

Salesforce har tirsdag aften også bekræftet sidste uges rygter om, at koncernen overtager Slack Technologies.

Den samlede pris for Slack bliver på 27,7 mia. dollar – det største i Salesforces historie – via betaling af 26,79 dollar i kontanter samt 0,0776 Salesforce-aktie per aktie i Slack.

Salesforce er en af verdens førende inden for CRM-systemer, mens Slack gør sig inden for interne kommunikationsløsninger til virksomheder. Begge selskaber konkurrerer hårdt med verdens største softwareselskab Microsoft på de to fronter.

Nyheden får tirsdag aktien i Slack til at sætte sig med 0,4 pct. i eftermarkedet. Aktien var dog også steget med 48 pct. siden sidste tirsdag, da The Wall Street Journal onsdag bragte forlydender om et muligt opkøb.

Slack brager op – analytikere bifalder salg

Salesforce på vej mod største stigning siden børsnoteringen i 2004

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger