ITWatch

Columbus-chef: Priserne på it-virksomheder er i top

Det er dyrt at have en strategi om at vokse gennem opkøb. Det siger Columbus' topchef til Berlingske efter svensk opkøb.

Foto: Polfoto/Ida Munch

Columbus fremhæves som et af de danske selskaber, der har gennemført et stort udenlandsk opkøb. Det fremgår af en større artikel i Berlingske om emnet, og her forklarer Thomas Honoré, topchef i Columbus, at markedet for it-virksomheder er præget at stadig højere priser.

"Der er ingen tvivl om, at priserne er steget. Der er en risiko for, at priserne bliver for høje, og at man ikke kan regne den hjem. For få år siden skulle vi betale fem gange indtjeningen for en virksomhed. Nu er det snarere en otte-ni gange. Det er en markant forskel," siger Columbus-bossen.

Han har gennemført opkøbet af svenske Istone, der har betydet en omfattende vækst for Columbus samt en vigtig entre på det svenske marked.

Nicolaj Vang Jessen, der er topchef for it-virksomheden Itelligence i Norden er enig.

Han siger, at der er en risiko for at købe til en for høj pris i det nuværende marked.

NetIP opkøber Brande-selskab 

Et lukrativt salg af en virksomhed kræver langsigtet planlægning 

 

 

 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs