ITWatch

Aarhusiansk it-selskab sælger startup-satsning fra

Softwarehus i Aarhus har gennemført et frasalg af startup-selskab til international spiller. (Opdateret)

Foto: PR

Det aarhusianske software-selskab Mjølner Informatics gennemfører frasalget af et fire år gammel startupselskab ved navn Draupner Graphics.

Det fremgår af en meddelelse fra Mjølner. Salsget sker til den internationale halvlederproducent STMicroelectronics.

Draupner Graphics har siden dets stiftelse i 2014 været et søsterselskab til Mjølner Informatics og en del af Mjølner Group. Draupner Graphics blev stiftet med det formål at videreudvikle og sælge det innovative software produkt, TouchGFX, fremgår det af meddelelsen.

Ved stiftelsen var Brian Gottorp Jeppesen direktør sammen med tre kollegaer fra Mjølner Informatics. de har udviklet TouchGFX i selskabet Draupner Graphics og salget sker for at sikre produktet maksimal udbredelse.

"Det endelige salg af Draupner Graphics er en naturlig udvikling af vores samarbejde med ST. Vi har haft et fantastisk samarbejde og efterhånden har det været en naturlig udvikling at tage næste skridt," lyder det fra Mjølner Informatics direktør Brian Gottorp Jeppesen.

"Når det er sagt, så er det selvfølgelig også vemodigt. Jeg stiftede Draupner for fire år siden. Men omvendt er det også fantastisk at se disse dygtige folk i Draupner blive en del af ST. Jeg er overbevist om at det er det bedste for Draupner og TouchGFX. Derfor er jeg glad for at kunne give Draupner og TouchGFX videre i fantastiske hænder."

STMicroelectronics har hovedkvarter i Genève, Schweiz, og tjente i 2017 netto 8,35 mia. dollar, skriver Mjølner.

Mjølner har fundet nøglen til at tiltrække og fastholde eftertragtede it-medarbejdere 

Udviklingshus i minus: Mangel på arbejdskraft koster på bundlinjen 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs