ITWatch

Nokia køber amerikansk softwareselskab

Finske Nokia overtager Spacetime Insight. Opkøbet er et led i Nokias bestræbelser om at udvide selskabets forretningsområder.

Foto: Scanpix Ritzau/Vesa Moilanen

Nokia kunne tidligere i dag offentliggøre købet af det amerikanske softwareselskab Spacetime Insight. Det skriver Reuters.

Prisen for handlen er ikke offentliggjort af parterne, men overtagelsen er udtryk for Nokias ambitioner om at styrke selskabets software aktiviteter.

"De fleste netværksvirksomheder har traditionelt bygget software for at sælge mere netværksudstyr. Dette er en ekspansion ind i B2B-delen af branchen," siger Bhaskar Gorti, direktør for software-forretning hos Nokia, til Reuters.

Nokia har foretaget adskillige små og mellemstore opkøb som led i at opbygge en software-forretning som et selvstændigt område. Målet er at skabe højere profitmarginer, end der eksisterer på selskabets traditionelle marked inden for telekommunikations hardware, skriver Reuters.

Pentagon forbyder Huawei og ZTE 

TDC henter underdirektør med baggrund i Nokia

Den finske stat køber op i Nokia 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs