ITWatch

Analytiker: Vejen er banet for TDC-salg til konsortium

Samtlige godkendelser af salget af TDC er opnået - nu mangler aktionærerne bare at sige ja til tilbuddet. Analytiker forventer bred opbakning til opkøbet.

Foto: PR/TDC Group

Gruppen af investorer, der prøver at få fingrene i det danske teleselskab TDC, har onsdag fået godkendt sit opkøbsønske af EU-Kommissionen.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra TDC.

Dermed er alle regulatoriske hindringer for et salg af selskabet ryddet af vejen, efter at Finanstilsynet i sidste uge også godkendte opkøbsønsket.

Nu mangler to tredjedele af aktionærerne i TDC bare at takke ja til konsortiets tilbud på 50,25 kroner per aktie, før salget er en realitet.

Ifølge Morten Imsgard, der dækker TDC-aktien som senioranalytiker hos Sydbank, er det ikke overraskende, at opkøbsønsket er blevet godkendt.

"Der har ikke været nogen konkurrencemyndighedsaspekter i, at et konsortium af pensionskasser ville overtage TDC, så det har mere været formaliteter," vurderer han.

Han tror, at et TDC-salg er lige rundt om hjørnet. De første indikationer kommer efter påske, og her forventer han bred opbakning.

"Jeg forventer, at der er bred opbakning blandt de nuværende aktionærer til at sælge TDC."

"Specielt drevet af, at de største aktionærer er nogle af dem, der har presset på for at sælge selskabet til konsortiet," siger Morten Imsgard.

Konsortiet, som forsøge at købe TDC, består af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie, der tidligere har været en del af ejerkredsen bag Københavns Lufthavne.

Under navnet DK Telekommunikation har de fremsat et bud på aktierne i det danske teleselskab, som aktionærerne har frem til 4. april til at acceptere.

Det foreløbige resultat af tilbuddet ventes at blive offentliggjort den følgende dag - 5. april.

/ritzau/

Konsortium af TDC-bejlere får godkendt opkøb af EU-Kommissionen 

Mobilkrigen på bredbåndsmarkedet: Kampen om kunderne bliver mere intens 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs