ITWatch

Medie: Milliardhandel skaber konsolidering blandt chipproducenter

Marvell Technology Group opkøber en mindre konkurrent i en handel til 38 milliarder kroner, skriver Reuters.

Chipproducenten Qualcomm afviste fornylig et opkøbsbud fra konkurrenten Broadcomm. | Foto: PR/Qualcomm

Chipproducenten Marvell Technology Group er nået til enighed med konkurrenten Cavium, der vil gøre sidstenævnte til en del af selskabet. Det skriver Reuters.

Opkøbet er et led i Marvell Technology Groups strategi om at udvide sin forretning inden for netværksudstyr. Udover netværk er Cavium specialiseret inden for sikkerhed, servere og processorer.

Ifølge Reuters forventes handlen at blive offentliggjort i løbet af mandag. Går handlen igennem, vil det være anden gang inden for kort tid, at konsolidering blandt chipproducenter har været på dagsordenen.

Med et bud på 105 mia. dollars – svarende til 662 mia. kr. – forsøgte Broadcom at opkøbe konkurrenten Qualcomm.

Medregnet sidstnævntes gæld ville handlen have kostet Broadcomm 130 mia. dollar (820 mia. kr.), hvilket ville have gjort det til det største opkøb nogensinde i sektoren.  Tilnærmelserne blev dog afvist af Qualcomms bestyrelse.

Qualcomm foretager kinesiske investeringer 

Chipproducent afviser milliardfrieri fra kollega 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs