ITWatch

Medie: Milliardhandel skaber konsolidering blandt chipproducenter

Marvell Technology Group opkøber en mindre konkurrent i en handel til 38 milliarder kroner, skriver Reuters.

Chipproducenten Qualcomm afviste fornylig et opkøbsbud fra konkurrenten Broadcomm. | Foto: PR/Qualcomm

Chipproducenten Marvell Technology Group er nået til enighed med konkurrenten Cavium, der vil gøre sidstenævnte til en del af selskabet. Det skriver Reuters.

Opkøbet er et led i Marvell Technology Groups strategi om at udvide sin forretning inden for netværksudstyr. Udover netværk er Cavium specialiseret inden for sikkerhed, servere og processorer.

Ifølge Reuters forventes handlen at blive offentliggjort i løbet af mandag. Går handlen igennem, vil det være anden gang inden for kort tid, at konsolidering blandt chipproducenter har været på dagsordenen.

Med et bud på 105 mia. dollars – svarende til 662 mia. kr. – forsøgte Broadcom at opkøbe konkurrenten Qualcomm.

Medregnet sidstnævntes gæld ville handlen have kostet Broadcomm 130 mia. dollar (820 mia. kr.), hvilket ville have gjort det til det største opkøb nogensinde i sektoren.  Tilnærmelserne blev dog afvist af Qualcomms bestyrelse.

Qualcomm foretager kinesiske investeringer 

Chipproducent afviser milliardfrieri fra kollega 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs