ITWatch

Kapitalfond og Lego-ejer går ind i tech-selskab

Kapitafonden Gro Capital har kastet penge i et softwareselskab med en omsætning på over 300 mio. svenske kr.

Lars Dybkjær, managing partner i Gro Capital.

Det svenske softwareselskab Tacton har solgt sin ejermajoritet til kapitalfonden Gro Capital og investeringsselskabet Kirk Kapital, som er investeringsselskab for Kirk Johansen-grenen af Lego-arvingerne.

Det skriver Børsen.

Tacton omsætter for over 300 mio. svenske kr. og har specialiseret sig i salgs- og produktkonfiguration. Ifølge Lars Dykjær, managing partner i Gro Capital, så passer selskabet fint ind i resten af den danske kapitalfonds portefølje, som består af etablerede teknologiselskaber som Trifork og Targit.

"Tacton er spot on i forhold til digitalisering af produktionsvirksomheder. De er i stand til at prise meget komplekse løsninger i tunge ingeniørvirksomheder, hvor mange delkomponenter indgår. Det er et spændende marked, og de passer godt i vores portefølje," siger han til Børsen.

Sådan er strategien for Danmarks største it-kapitalfond

Targit-ejer: Leif Vestergaard skal udføre selskabets vækststrategi 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs