ITWatch

Preseed Ventures går efter 40 investeringer i techselskaber over de næste fire år

Investoren Preseed Ventures, der står bag en lang række investeringer i danske techselskaber som Vivino, Lunar og Trustpilot, vil foretage 40 investeringer i den tidligere fase af nye techselskaber over de kommende fire år.

Christel Piron er sammen med Helle Uth og Richard Breiter stifter af Preseed Ventures. | Foto: PR/PreSeed Ventures

Der et hul i markedet for investeringer i de meget tidlige vækstfaser, fastslår Christel Piron, partner og adm. direktør i Preseed Ventures, til KapitalWatch.

Derfor forventer investoren, der har rejst 265 mio. kr. til en ny techfond for danske startups i en første closing med kapital fra bl.a. ATP og Vækstfonden som de to største investorer, i løbet af de kommende fire år at placere 40 investeringer i techstartups under den tidlige fase.

Dertil kommer yderligere cirka 30 såkaldte discovery-investeringer, der ligger endnu tidligere end pre-seed investeringer.

"Det vil primært være software-baserede selskaber og platforme, vi vil investere i. Vi har eksempelvis en del fintech- og healthtech-selskaber, og vi vil bevæge os på tværs af mange brancher," siger Christel Piron til KapitalWatch.

Dansk Vækstkapitals tredje milliardfond ramt af corona 

Kapitalfond nærmer sig fjerde opkøb i år 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs