ITWatch

Softbank har haft forhandlinger med Elliott om afnotering

Techinvestoren Softbank har ligget i forhandlinger med to fonde og undersøgt muligheden for en afnotering.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Japanske Softbank Group har undersøgt muligheden for at lade sig afnotere og har i den forbindelse været i dialog med både en hedgefond og Abu Dhabis statsejede investeringsfond.

Det bekræfter tre informerede kilder til Financial Times.

Forhandlingerne med hedgefonden Elliott Management og den statsejede investeringsfond Mubadala er sket i forbindelse med, at Softbanks stifter, Masayoshi Son, har forsøgt at hæve aktiekursen i det japanske selskab, der har en nettogæld på 55 mia. dollar - knap 379 mia. kr. - efter aktiemarkedets nedtur sidste uge.

Sidenhen har Softbank i stedet valgt at frasælge aktiver for omkring 41 mia. dollar for at nedbringe sin gæld og dertil give sit aktietilbagekøbsprogram et skub på 23 mia. dollar.

Det har løftet selskabets aktiekurs med 41 pct. fra det laveste niveau i fire år til 3791 yen - 236 kr. - per aktie.

Idéen om at lade sig afnotere kom ifølge en kilde, efter at Gordon Stinger, der er chef for Elliott Management i London, udviste interesse for at købe flere aktier i Softbank som følge af aktieprisfaldet.

Afnoteringen er dog i sidste ende ikke blevet til noget af flere årsager. Blandt andet komplikationerne ved hurtigt at danne et investeringskonsortium til en aftale af den størrelsesorden, japanske børsregler og overvejelser i forbindelse med skatten, fortæller flere kilder til Financial Times.

It-branchen holder vejret for effekten af corona-krisen

Trods coronakrise: Pengetank skyder millioner ind i it-konsulenthus

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger