ITWatch

Fagbevægelsen vil oprette fond til at investere i digitale virksomheder

En milliardstor statslig investeringsfond skal ifølge fagbevægelsen have betydeligt flere muskler end Vækstfonden. Fokus skal være på startups og nye teknologier.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fagbevægelsen vil med en ny statslig fond mangedoble invetsteringerne i danske virksomheder.

Under navnet Danmarks Investeringsfond skal fonden have flere muskler end Vækstfonden og blandt andet styrke investeringenre i digitale virksomheder, fremhæver Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsernes Hovedorganisation, i et indlæg i Finans:

"Vi skal aktivt sikre, at der udvikles løsninger på de store samfundsmæssige udfordringer, som Danmark og resten af verden står overfor. Hvilke innovative løsninger skal der til for at løse klimaudfordringen, sikre sunde og bæredygtige fødevarer samt bedre helbred og arbejdsmiljø?"

"Derfor skal Danmarks Investeringsfond fokusere på udvikling af fremtidens teknologier – fx inden for klima, miljø, digitalisering eller sundhed – til gavn for det danske samfund, herunder virksomheder og lønmodtagere. Konkret vil samfundet dermed blive medejer af den nye generation af teknologier og viden," skriver hun.

Det fremgår ikke, hvor stor fonden skal være. I stedet henviser Lizette Risgaard til, at Vækstfonden i dag har aktiver for 0,5 pct. af det danske bnp, mens eksempelvis Tyskland har aktiver på 14 pct. af det tyske bnp i fondne Kfw.

Fonden skal med midler fra staten i ryggen gå på det internationale lånemarked og hente kapital.

Både Venstre og Socialdemokratiet stiller sig positive overfor tankerne:

"Vi er altid positive over for idéer, der sikrer flere investeringer i danske virksomheder. Vi er glade for, at FH har meldt sig ind i kampen, og vi ser frem til, hvordan forslaget konkret er skruet sammen, men det bør indtænkes i det eksisterende erhvervsfremmesystem," siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Finans.

Løkkes råd med robotsnak skal fortsætte sit arbejde

Danske aktører er klar til Amazons indtog

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger