ITWatch

Danske Bank skyder millioner i startupfond

Med en tocifret millioninvestering håber Danske Bank at få en dybere forståelse for venturefondes arbejde. Fonden har blandt andet investeret i en række tech-startups.

Foto: PR

Danske Bank har sendt et tocifret millionbeløb ind i startupfonden Byfounders og vil samtidig fungere som strategisk partner for fonden.

Det skriver Børsen.

"Det er ret naturligt, at vi gør det, for der er en række elementer, hvor det her partnerskab er sindssygt vigtigt for os i Danske Bank. Det ene er, at vi vil være med til at styrke den nordiske startup-scene, men vi vil også gerne opnå en dybere forståelse for, hvordan venturefonde arbejder. Det er en helt ny strategisk dimension for os," siger Frederik Vinten, head of Group Development i Danske Bank, til Børsen.

Tommy Andersen, medstifter af Byfounders, påpeger over for Børsen, at ni af de 12 selskaber, som fonden har investeret i, allerede er kunder i Danske Bank.

Byfounders blev startet i 2017, og pengetankens første fond har nu fået tilsagn om 750 mio. kr., hvorfor der er lukket for finansieringen af fonden.

Denne artikel er leveret af ITWatchs søstermedie FinansWatch.

Venturefonde skyder millioner i dansk medicin-app

Hul efter innovationsmiljøer skal afløses af mikro-ventureselskaber

Opskriften på succes med hardware: Sørg for at tjene penge på softwaren

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger