ITWatch

Byfounders-stifter langer ud efter de store selskaber

Man skal tænke som en ulv, ikke bare passe får. Det siger en af stifterne bag venture-fonden Byfounders om de etablerede selskabers evner til at innovere.

Eric Lagier (th) sammen med Tommy Andersen. | Foto: PR

Der skal satses, hvis man skal videre. Silicon Valley består af ulve, der repræsenterer satsninger, mens store etablerede selskaber opfattes som får. Sådan ser Eric Lagier, medstifter af venturefonden Byfounders på verden ifølge Børsen.

Han sætter fingeren på et af de mantra, store etablerede virksomheder sidder med i dag. Er de i stand til, at udfordre, disrupte, sig selv eller skal de bare tælle får og vente på, at andre gør det?

Til spørgsmålet om, hvorvidt etablerede selskaber selv kan, siger Eric Lagier til Børsen:

"Nogen kan. Men det kræver et stort skifte i organisationen. For så længe bestyrelsen også sidder som fårehyrder og tænker på, hvordan det næste kvartal ser ud, så kan det være rigtig svært for ceo’en at sige: "Nu tager vi en stor risiko". Det er derfor, det er vigtigt, at vi i hele strukturen sikrer, at vi tænker innovativt og får det med på nogle af de kpi’er, vi driver virksomhederne under," siger Eric Lagier til avisen.

Byfounders har ud over ham også Tommy Andersen i spidsen. Tommy Andersen har stiftet og solgt Libratone.

Syddansk Innovation investerer i digital kaffeklub 

It-millionærer investerer i nyt boligkoncept

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs