ITWatch

Capnova: Forenklingsudvalget vil afvikle innovationsmiljøer på uoplyst grundlag

Forenklingsudvalgets forslår at afvikle innovationsmiljøordningen og i stedet placere al offentlig kapital til lån under Vækstfonden. "Jeg savner en seriøs analyse af betydningen af innovationsmiljøordningen," lyder det fra direktøren i Capnova.

Foto: Presse

Forenklingsudvalgets anbefalinger om at afskaffe innovationsmiljøordningen vil effektivt fjerne erhvervslivets mulighed for at hente finansiering i spændet 1-5 mio. kr., og der mangler en ordentlig analyse af konsekvenserne ved at fjerne ordningen. Det skriver direktøren for seed-investeringsfonden Capnova, Kim Ove Olsen, i en kommentar på mediet Bootstrapping.

Capnova forvalter sammen med de tre selskaber Borean Innovation, Pre-Seed Ventures og Syddansk Innovation innovationsmiljøordningen. De fire selskaber fungerer dermed som alternativ til Vækstfonden, når det kommer til at agere finansieringsinstrument i offentligt regi. Forenklingsudvalget foreslår dog at nedlægge ordningen, hvilket vil efterlade Vækstfonden alene som finansieringsmulighed.

I Capnova efterspørger man en grundig analyse af, hvad det vil betyde for erhvervslivet og væksten, hvis Forenklingsudvalgets forslag gennemføres og ordningen fjernes.

"Forenklingsudvalgets bundne mandat, der grundlæggende anbefaler en stærkt centralistisk styringsmodel forankret i Erhvervsministeriet, ønsker fremtidens erhvervsfremmesystem baseret på udbud og rationel drift via private virksomheder. Altså en privatisering. Men det virker som om, at man overser, at privatiseringen allerede er der. For innovationsmiljøerne har altid været private," lyder det fra Kim Ove Olsen med henvisning til ønsket om at privatisere finansieringen.

Systematic-chef træder ind i Capnovas bestyrelse 

Spiludviklere, internationale investorer og udgivere sætter hinanden i stævne

Kapitalfond på jagt efter danske tech-selskaber efter striber af hostingopkøb 

Twins Solution fusionerer med ecommerce-selskab 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs