ITWatch

Via Equity køber nordjysk softwareselskab

Kapitalfonden Via Equity har for et ukendt beløb slået kløerne i nordjysk softwareselskab med 40 ansatte og en millionbundlinje.

Foto: Colourbox

Det nordjyske softwareselskab Continia Software har fået nye ejere. Den danske kapitalfond Via Equity har nemlig købt majoriteten af aktierne fra de nuværende aktionærer i form af kapitallfonden Vækst-Invest Nordjylland, Lars Torpe Christoffersen, Henrik Lærke, Tommy Olesen, Stig Hølledig samt et par medarbejdere.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Continia Software er specialiseret i administrative softwareløsninger inden for Microsofts Dynamics NAV-porteføljen, og hverken Via Equity eller de sælgende parter oplyser, hvad prisen for aktiemajoriteten i selskabet lander på.

Fra køberens side knytter man følgende ord til erhvervelsen af den nordjyske virksomhed.

"Continia Software er et glimrende selskab skabt af en masse dygtige og kompetente medarbejdere. Vi ser frem til at være en del af den kommende rejse med et stort antal af de nuværende medarbejdere som en del af ejerkredsen, inklusiv Henrik Lærke og Tommy Olesen, der geninvesterer i virksomheden," siger partner hos Via Equity Benjamin Kramarz i meddelelsen, som fortsætter:

"Samtidig glæder det os, at vi igen får mulighed for at investere sammen den lokale investor, Jan Gaardboe Jensen, som også vil være en del af den fremtidige bestyrelse og ejerkreds."

Continia Software oplyser ikke omsætning i sine regnskaber, men havde sidste år en bruttofortjeneste på 34,8 mio. kr. mod 27,4 mio. kr. i 2016. Samtidig steg bundlinjen fra 5,4 mio. kr. i 2016 til 8,9 mio. kr. i 2017-regnskabet - et resultat ledelsen betegnede som "tilfredsstillende":

"Væksten i nysalget tangerede 33 pct. i forhold til sidste år, samtidig med at det abonnementsbaserede salg blev næsten fordoblet til nu at udgøre 23 pct. af nysalget målt i antal nye licenser," skriver Continia Software i ledelsesberetningen som fortsætter:

"På udlandssiden har specielt de nordiske lande taget vores produkter til sig med en vækstrate på over 70 pct., hvilket bringer den samlede eksportandel i nysalget op på 43 pct."

Selskabet har i skrivende stund 40 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Nørresundby, et kontor i København og et nyetableret selskab i Holland, som skal skabe yderligere vækst i Holland og Storbritannien.

Kanonvækst efter fusionsår i it-selskab 

Tech-iværksætter får millioner til muslimsk rejseguide - og varsler britisk satsning 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs