ITWatch

Telenor øger indtjeningen i Danmark trods kundetab

Trods en tilbagegang i omsætningen, øger norske Telenor indtjeningen på det danske marked.

Foto: PR/Telenor

Trods en faldende omsætning er det lykkedes norske Telenor at hente større indtjening på det danske marked, hvor selskabet blandt andet konkurrerer med TDC.

I årets tredje kvartal, som dækkede juli, august og september, løftede Telenors danske forretning driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, til 246 mio. norske kr. fra 133 mio. norske kr. i samme periode året før.

"Det er glædeligt, at vi fortsætter fremgangen i vores indtjening, og at vi har en overskudsgrad på 20 pct. sammenlignet med sidste år."

"Vi har stadig blikket rettet mod at blive en mere effektiv forretning og en mere enkel og digitaliseret virksomhed til glæde for vores kunder," siger administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, i en pressemeddelelse.

Til gengæld faldt omsætningen tilbage til 1229 mio. norske kr. fra 1263 mio. norske kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Teleselskabet mistede i kvartalet 14.000 mobilkunder i Danmark og har nu 1,826 mio. kunder, viser regnskabet fra Telenor, som er offentliggjort onsdag morgen.

"Kundenedgang er aldrig tilfredsstillende, men målet for os er at se en stabil udvikling af vores kundebase," siger Jesper Hansen.

For den samlede forretning, der både tæller de skandinaviske lande samt en række andre europæiske nationer, landede Telenor i tredje kvartal et EBITDA-resultat på 12,98 mia. norske kr., hvor analytikere ifølge Bloomberg havde regnet med lidt lavere 12,58 mia. norske kr.

Den samlede omsætning sluttede på 30,74 mia. norske kr., hvilket lå en smule under analytikernes forventning om en toplinje på 30,99 mia. norske kr.

Forventningerne til 2017 fastholder Telenor, som derved stadig sætter næsen op efter en organisk salgsvækst på 1 til 2 pct. og en EBITDA-margin på mellem 38 og 39 pct.

Telenor vil "med stor sandsynlighed" anke dom om udlevering af kundeoplysninger 

Telebranchen klar til at tage politiske skridt efter dom

Domstol: Teleselskaber skal fortsat udlevere kundeoplysninger til advokater  

Efter Plenti-salg: 3 er afgørende udfordrer af mobilpriserne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs