ITWatch

3-chef kritiserer politisk fokus på kabelnedgravning

Det er billigere at dække landet med mobil netadgang frem for nedgravede kabler, siger 3´s topchef til Berlingske.

Politikerne bør se mobilt bredbånd som ligeværdig mulighed for, at sikre danskerne bredbånd landet over. I dag er der, mener mobilselskabet 3´s adm. direktør Morten Christiansen, et ensidigt fokus på at grave kabler ned.

Det skriver Berlingske.

"Det er afsindigt dyrt at grave kabler ned, og det virker ikke af debatten, som om politikerne er klar over, at der er to sammenlignelige teknologier - kabler og mobil. Samfundsfagligt taler vi helt andre priser på at etablere dækning, hvis man gør det mobilt, og det er paradoksalt, at man får indtægter fra mobilselskaberne og bruger pengene på at etablere kablede forbindelser," siger Morten Christiansen til avisen.

Anledningen er, at 40 millioner kroner skal fordeles, for at sikre støtte til områder, hvor mobil- og internetdækningen ikke er optimal, skriver avisen.

Duedahl: "Vi har brudt et monopol, vi har ikke skabt et" 

Telenor angriber TDC's SKI-aftale: Undrer sig over prisen 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs