ITWatch

TDC-sejr i teleudbud giver det offentlige stor besparelse

TDC skal de næste op til fire år levere teletjenester til staten og 80 kommuner. Fællesudbuddet på teleområdet sparer det offentlige for et mærkbart beløb, lyder det fra SKI-direktør.

Som følge af den nye aftale skal TDC skal også dække statens behov for tele og data fremover. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

I løbet af de kommende fire år kan TDC se frem til at levere teleydelser for mindst 1,2 mia. kr. 80 kommuner og staten. Sidstnævnte opgave overtager telekoncernen fra konkurrenten Telenor. Det er resultatet af et SKI-udbud, skriver Børsen om aftalen, der ifølge avisen dækker ca. 5 pct. af det samlede telemarked i Danmark.

På trods af det store beløb har udbuddet resulteret i solide besparelser på udgifterne til telefoni for staten og kommunerne.

"I et stigende marked har samarbejdet mellem staten og kommunerne ført til mærkbare besparelser på det samlede telefoni, og det er suverænt," siger adm. direktør for Statens og Kommunens Indkøbsservice (SKI), Signe Lynggaard Madsen, til avisen.

I den nye SKI-aftale skal TDC sørge for udendørs dækning af 98 pct. af Danmark og 98,5 pct. af det bebyggede areal i kommunerne. Derfor forventer Signe Lynggaard Madsen, at kravene til dækningen vil føre til flere investeringer i teleinfrastrukturen.

Store fællesudbud som det på teleområdet skal være en rettesnor for fremtidige offentlige aftaler, fastslår innovationsminister Sophie Løhde (V) overfor Børsen.

TDC vinder stort udbud og varsler bedre 2018 

Telebranchen samles før vigtigt politisk forlig 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs