Plenti fik underskud på små 50 mio. kr. i første leveår

Plenti har for nylig rundet mobilkunde nummer 90.000, og selskabet forventer i det nuværende regnskabsår at fortsætte væksten og øge kundebasen.
Foto: PR
Foto: PR
Af /ritzau/FINANS

Det koster penge at starte et teleselskab op fra bunden, og det har også været tilfældet for Plenti, der gjorde sin entré på det danske marked i april 2016.

Selskabet fik et underskud på 46,9 mio. kr. i sit første regnskabsår, der dækker over perioden fra september 2015 til og med februar 2017. Det viser regnskabet, som for nylig er offentliggjort på CVR-registret.

"Årsrapporten bærer præg af, at det er virksomhedens første siden etablering. Der har i perioden været afholdt betragtelige investeringer til etablering af virksomheden og ikke mindst opbygning af en stærk markedsposition."

"Resultatet af disse investeringer i virksomheden har været en markant vækst af kundeantal, organisation og omsætning," skriver Plenti i regnskabet.

Plenti mener, at investeringerne har givet resultater, da det allerede efter et års drift har "en markant og stærk markedsposition". Resultatet bliver betegnet som "tilfredsstillende".

Plenti har for nylig rundet mobilkunde nummer 90.000, og selskabet forventer i det nuværende regnskabsår at fortsætte væksten og øge kundebasen.

"Ud over det fortsatte fokus på vækst i privatmarkedet vil vi også påbegynde salg til erhvervsmarkedet. Der vil således også blive investeret i virksomhedens vækst i den kommende regnskabsperiode," skriver Plenti.

Teleselskabet kan desuden glæde sig over, at det i slutningen af sidste uge fik dispensation for nye EU-regler på telemarkedet, og dermed må Plenti modsat konkurrenterne gerne opkræve ekstra betaling, når kunderne bruger mobilen i Europa.

Plenti ejer ikke sit eget netværk og lejer sig derfor ind på 3's netværk, hvor det efter eget udsagn er blevet presset af høje priser som følge af de nye regler, der trådte i kraft i juni.

Plenti fritaget for nye roaming-regler

Plenti buldrer frem: Nærmer sig målsætning om 100.000 kunder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også