ITWatch

Fagforbund: TDC sparker nedad med fyringen af underleverandør

TDC burde have brugt det fagretslige system til at sikre serbiske medarbejderes job hos underleverandør, lyder kritik fra Dansk El-Forbund.

Foto: PR/TDC

TDC opsagde i sidste uge aftalen med underleverandøren Roaming Networks, da det kom frem, at selskabet ikke levede op til den indgåede overenskomst. Det betød blandt andet, at 44 serbiske elektrikere og teknikere er blevet afskediget.

Opsigelsen af underleverandøren får fagforeningen Dansk El-Forbund til at rette kritik mod TDC for ikke at benytte den danske aftalemodel til at sikre medarbejderne ordentlige forhold og ikke mindst deres job.

"For os handler det om at få ordnede forhold for alle elektrikere, men når TDC bare opsiger kontrakten med arbejdsgiveren for 44 serbiske elektrikere og teknikere, så sparker TDC jo nedad mod de 44 serbere. I stedet kunne man have brugt det fagretslige system, der ligger i den danske model, hvor vi løser problemerne i fællesskab og afvente det møde, der allerede var begæret til at afklare forholdene," udtaler formand for Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Konsekvensen er, at medarbejderne, der har gjort opmærksom på overtrædelsen af overenskomsten, ender med at stå uden arbejde. Dermed bliver de straffet for arbejdsgiverens uregelmæssigheder, mener Jørgen Juul Rasmussen.

TDC-chef: Vi har statueret et eksempel 

TDC smider serbisk leverandør på porten 

Mere fra ITWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs