Analytiker: Blandet TDC-regnskab kan føre til afdæmpet kursreaktion

TDC's regnskab for andet kvartal af 2017 peger i flere retninger, idet selskabet både taber kunder på tv- og mobilforretningen, men alligevel formår at over forventningerne til omsætning og resultat.
Foto: FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY
Foto: FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY

Regnskabet for andet kvartal fra TDC indeholder både gode nyheder og knapt så gode nyheder, hvilket kan sætte sit præg på handlen med aktien, der næppe kommer til at vise de store udsving på aktiemarkedet torsdag.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, efter at det danske teleselskab torsdag har præsenteret et regnskab, der på trods af tabte kunder i mobil- og tv-forretningen samt fortsat pres i erhvervsdelen lykkedes med at overgå markedets forventninger målt på omsætningen og indtjeningen.

"På det overordnede plan har TDC en kamp med at bremse tilbagegangen, og det gør det godt nogle steder og knapt så godt andre steder. Så der er både nogle lyspunkter og nogle problemområder for dem, som de skal tage hånd om fremadrettet."

"Men summen af det her kvartal er sådan set, at de kommer ud med en indtjening, der ligger meget tæt på det, der var ventet, ligesom salget mere eller mindre matcher analytikernes forventninger," siger Morten Imsgard.

TDC fik i april, maj og juni et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2057 mio. kr. Det er et fald fra 2117 mio. kr. i samme periode året før - svarende til et dyk på 3 pct.

Resultatet var en spids bedre end ventet, da aktieanalytikerne havde ventet et EBITDA-overskud på 2035 mio. kr., viser et estimat fra Bloomberg News.

Omsætningen lød på 5051 mio. kr., hvilket ligeledes var lidt højere end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde spået en toplinje på 5036 mio. kr. I forhold til samme periode sidste år er det et fald fra 5204 mio. kr.

Sammen med regnskabet fastholder TDC sine finansielle forventninger til 2017.

"Det kan indikere, at der ikke er noget, der er accelereret til det værre for TDC. De er presset på mange af deres forretningsområder, men det vidste man allerede til indgangen til 2017, og sådan bliver det også fremadrettet. Det er ligesom bare naturen omkring deres forretning," siger Morten Imsgard.

Efter regnskabet regner senioranalytikeren fra Sydbank ikke med, at aktien vil rykke det store på sig.

"Skal der blive et lettelsens suk, så bliver det nok på grund af, at man foreløbigt har håndteret situationen med roamingafgifter i den danske forretning rigtig fornuftigt."

"Men når det er sagt, så skal der mere end et kvartal til. Vi er nødt til at se i de kommende kvartaler, om der eksempelvis sker en acceleration i tabet af kunder, hvor hårdt konkurrenterne vil presse på, og om TDC er nødt til at hæve sine priser," siger han.

TDC taber kunder og fastholder forventningerne til 2017 

TDC-regnskab går svær balancegang 

TDC om underbetalte arbejdere: Indskærper aftale overfor underleverandører 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter