ITWatch

Telias kunder fordobler dataforbrug i udlandet efter nye roaming-regler

Telekunderne har skruet op for deres dataforbrug på sommerferien, efter nye regler har fjernet roaming-gebyret inden for EU.

Foto: PR/Telia

Skrotningen af roaming-takster inden for EU’s grænser har fået Telias kunder til at sætte deres dataforbrug i vejret. Det samme gør sig gældende for udenlandske turister, der benytter teleselskabets netværk i Danmark. Det skriver Berlingske Business.

De nye roamingregler trådte i kraft 15. juni, så ændringen i kundernes forbrug er endnu på et tidligt stadie.

"Det er nok stadig et par uger for tidligt at kunne konkludere noget, fordi afregningen med de udenlandske selskaber sker i blokke. Men de foreløbige tal viser, at både Telia-kunder i udlandet og udenlandske turister på Telias net i Danmark har langt over fordoblet deres forbrug," fortæller pressechef Rasmus Avnskjold fra Telia, der er Danmarks tredjestørste teleselskab.

Det er især kunder, der ikke tidligere har haft fri roaming inden for EU som en del af deres abonnement, der har sat forbruget i vejret hos Telia. For kunder med en "Roam Like Home"-løsning er forbruget ikke ændret sig nævneværdigt.

Hos konkurrenten 3 har man ikke registret nogen ekstraordinær stigning i kunders dataforbrug i udlandet. Til gengæld har man også her oplevet en markant stigning i udlændinges data-roaming herhjemme.

Telenor vinder kunder på det danske marked og løfter overskuddet 

Telia varsler ekstraomkostninger op til regnskab 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs