ITWatch

TDC-direktør om misset aftale: Tabte til konkurrent på pris

Prisen var i sidste ende afgørende for, at TDC ikke vandt den eftertragtede SKI-aftale om levering af teleydelser til en række offentlige kunder, siger telekoncernen.

Foto: FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY

Det er prisen, der afgjorde, at Telenor har vundet en aftale med SKI - Statens og Kommunernes Indkøbs Service - om levering af tele- og datatjenester til en række små og store offentlige kunder i Danmark.

Sådan lyder det fra Marina Lønning, der er direktør i TDC Erhverv, efter at den danske telekoncern har måttet se sig forbigået af sin norske konkurrent, som derved fortsat skal være primær leverandør til de offentlige kunder i minimum de næste to år.

"I TDC Group konstaterer vi, at vi ikke vandt SKI 02.08, da en anden byder havde lavere pris, hvilket var kriteriet for tildeling."

"I TDC Group mener vi fortsat, at det er vigtigt at udvikle nye digitale tiltag samt sikre, at der er lønsomhed i de aftaler, vi indgår, således at vi fortsat kan opretholde et højt investeringsniveau," siger Marina Lønning i en mail.

I regnskabet for første kvartal skrev TDC, at størstedelen af de offentlige kontrakter inden for B2B-forretningen ville blive sendt i udbud i løbet af 2017 og "desværre med pris som det primære udvælgelseskriterie".

"Resultatet af disse udbud vil have en effekt på vores finansielle udvikling fra 2018 og fremefter," skrev TDC i kvartalsregnskabet.

På grund af aftalen, som bygger på en eksisterende en af slagsen fra 2014, skal Telenor være leverandør af tele- og datatjenester til blandt andet kommuner, universiteter, forsyningsselskaber og selvejende institutioner.

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs