Analytiker: Der er flere prisstigninger på vej for telekunderne

De samlede omkostninger for telekunderne bliver endnu højere, vurderer ekspert. Han venter flere prisstigninger.
Foto: PR/John Strand
Foto: PR/John Strand

Teleselskaberne vil sende endnu flere regninger ud til sine kunder, end de allerede har gjort. Det vurderer direktør for Strand Consult, John Strand, efter teleselskaber på stribe har sat prisen op for sine kunder som svar på, at EU har krævet bortfald af de forhadte roamingafgifter ved rejser til udlandet.

"Min vurdering er, at den samlede regning for kunderne med de nuværende prisforhøjelser vil ende mellem 150 og 160 mio. kr.," siger John Strand.

Det var Yousee, der førte an med at hæve prisen for sine kunder, og siden har flere selskaber fulgt med og har lanceret forskellige prismodeller. Et gennemgående tema er, at det er blevet dyrere for kunderne. Og John Strand venter, at der kommer endnu flere.

"TDC har vurderet, at denne sag vil koste dem op til 150 mio. kr., så dermed er det åbenlyst, at vi ikke har set de sidste prisstigninger," siger han.

Hans prisvurderinger gælder for de sammenlagt 1,7 mio. danske mobilkunder, der må se prisen stige på deres abonnement.

Strand mener, at denne sag kan blive alvorlig for telesektoren, da prisstigningerne har en åbenlys social slagside.

"For de, der rejser meget, er dette en kæmpe gevinst. De vil se deres mobilregning falde kraftigt. Men samtidig vil en enlig mor med fire børn få regningen, da hun sidder med en række lavpris mobilabonnementer, som stiger i pris for at betale omkostningerne for teleselskaberne," siger han.

Han siger, at EU bruger de faldende roamingpriser som noget, der skal vise, at EU kæmper for borgerne i de enkelte medlemslande.

"Men at der opstår en stor social slagside kan ramme EU i nakken som en boomerang," siger han.

Brancheorganisationen Teleindustrien holder i dag en briefing for pressen og med repræsentanter for EU for at redde trådene ud i denne sag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter