Læsø Kommune og Nord Energi Fibernet dropper statsstøtte til fibernet

Nord Energi Fibernet kommer til at lægge fibernet ud på Læsø uden statsstøtte. Forpligtelserne var for svære at gennemskue, siger selskabets direktør.
Både Læsø Kommune og Nord Energi Fibernet er tilfredse med at droppe et statstilskub på 10 mio. kr. til udrulning af fibernet.
Både Læsø Kommune og Nord Energi Fibernet er tilfredse med at droppe et statstilskub på 10 mio. kr. til udrulning af fibernet.

Læsø Kommune og Nord Energi Fibernet (NEF) er blevet enige om at droppe støtten på 10 mio. kr. fra en statslig lånepulje til at lægge fibernet ud på øen.

Det skriver Dknyt.

NEF er allerede i gang med at lægge kabler i jorden, og firmaet tog selv initiativ til at droppe statstøtten.

"Inden for de seneste måneder står det mere og mere klart for os, at de forpligtelser, der følger med statsstøtten, er meget uklare og økonomisk usikre. Hverken Erhvervsstyrelsen eller EU har kunnet hjælpe os med at skabe den nødvendige klarhed. Derfor har vi valgt at stoppe før vores advokatomkostninger blev alt for høje," siger Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern ifølge Dknyt.

Aftalen betyder, at det kun er de distributører, som NEF laver aftaler med, der vil få adgang til nettet. I Læsø Kommune er man tilfreds med at spare 10 mio. kr.

"Vi får så kun en udbyder, men vi får fiber ud til alle borgere, og NEF garanterer de samme priser som på fastlandet, og det tilsagn fra NEF har vi så længe, de er alene som udbyder. Det er fantastisk fint det her, ja det kan ikke være meget bedre," siger kommunaldirektør Jørgen Vestby Christiansen til Dknyt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter