ITWatch

Gamle telefoner lå bag at TDC blev dumpet som leverandør

Det var en kommuners gamle telefoner og ikke TDCs net der lå bag, at TDCs net skuffede kommunerne, skriver Ingeniøren.

Det var ikke TDCs net, men kommunernes telefoner der skuffede seks kommuner.

Seks kommuner var en postgang for hurtige, da de dumpede TDC for at levere et alt for ringe mobilnet i kommunernes hjemmeområde.

Det skriver Ingeniøren.

For det var reelt ikke TDCs net, men kommunernes gamle telefoner der gjorde, at de ikke fik det ud af mobilnettet, som de havde forventet, skriver avisen.

Således sendte de seks kommuner opgaven i udbud og Telenor, en af TDCs største konkurrenter, vandt opgaven at levere mobiltelefonien, men problemerne fortsætter og bliver ikke bedre.

Det har sitet meremobil.dk beskrevet indgående. Og så viser det sig, at årsagen ligger et andet sted.

Kommunernes telefoner har ganske enkelt været så gamle, at de ikke var i stand til at gøre brug af de aktuelle netværksstanddarder, som er gældende i dag.

I et notat skriver kommunerne, ifølge Ingeniøren, således:

"Flere kommuner har skiftet mobiltelefoner, som blev vurderet som teknisk forældede....Der bør fremover være fokus på, at kommunens it-systemer og mobile enheder er tidssvarende i forhold til gældende teknologi både af hensyn til dækning og sikkerhed," hedder det.

Telenor har ingen kommentarer til sagen, skriver avisen.

 

 

 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs