Ny rapport: 3 har det bedste 5G-mobilnet i Danmark

Appen Opensignal indsamler data om den oplevede kvalitet af danske mobilnet. I år byder data på overraskende resultater.
I år blev TDC Nets mobilnet slået af førstepladsen som bedste mobilnet i Danmark. | Foto: Tdc Net/pr
I år blev TDC Nets mobilnet slået af førstepladsen som bedste mobilnet i Danmark. | Foto: Tdc Net/pr

I Danmark skorter det ikke på mobilselskaber, der mener at have Danmarks bedste mobilnetværk og kan dokumentere det med forskellige undersøgelser. 

Men en af de få egentlige hverdagsanalyser af, hvordan et stort antal danske mobilbrugere oplever deres mobilforbindelse, fås hos appen Opensignal, som er en app, mange mobilbrugere har installeret for at teste hastigheden af deres mobilforbindelse, samt hvor ofte telefonen bliver smidt af netværket.

Data indsamles og udgives en gang årligt som en rapport, der i år kårer mobileselskabet 3s mobilnet som det netværk, der har den mest konsistente 5G-kvalitet. 3 vinder alle fire kategorier, der handler om hastighed.

Danmark har tre mobilnet, TDC Nets, 3s og så TT-nettet, der deles mellem Telia og Telenor, som der dog kan være forskelle imellem.

Opensignal-analysen er speciel, fordi den langt fra er perfekt. Forbindelsen testes uden hensyntagen til bagvedkørende apps og andre aktiviteter på mobilen, og indeholder dermed en potentielt nærmest uendelig mængde af mulige fejlkilder. 

Masser af fejlkilder - men det er meningen

Til gengæld viser den, hvordan danskerne i daglig brug oplever deres forbindelse, trods tykt cover, bagvedkørende apps, brug af telefonen nede i kælderen og alskens andre hverdagssituationer.

Mens 3 vinder kategorier som 5G tilgængelighed, 5G download-hastighed og 5G upload hastighed, vinder TDC til gengæld i 5G rækkevidde. I flere kategorier er der flere vindere og i sagens natur vinder både Telia og Telenor en del af kategorierne, blandt andet live video eller spil via 5G. Telia vinder dog alene ”voice app” - altså tale via 5G.

Hovedkategorien for den bedste kvalitet samlet set, går dog til 3.

Analysen viser dog også, at der ikke er langt mellem de forskellige netværk i Danmark, der alle har høj kvalitet. TDC har dog klart den bedste dækning med 5G, med 3 på andenpladsen og Telia lige efter.

Sidste år år vandt TDC førstepladsen.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter