Tyskland gransker 5G-netværkssikkerhed og åbner for et kinesisk forbud

Huawei, der er kinesisk og meget omdiskuteret, kan være på vej ud af Tyskland.
Foto: Hannibal Hanschke
Foto: Hannibal Hanschke
af marketwire

Den tyske regering har startet en gennemgang af landets 5G-netværk, der lægger op til at forbyde kinesiske udbydere fra det tyske netværk, som en del af en større revurdering af landets forhold til Kina.

Det skriver Wall Street Journal.

Tidligere har den tyske regering i modsætning til andre europæiske lande trodset amerikanske opfordringer om at forbyde brugen af udstyr fra det kinesiske selskab Huawei og det statskontrollerede ZTE i landets kritiske infrastruktur.

Det har gjort de tyske teleoperatører mere afhængige af det kinesisk udstyr.

Ifølge en rapport fra Strand Consult, et konsulentfirma inden for telekommunikation, udgør kinesiske udbydere 59 pct. af hardwaren i Tysklands 5G-netværk mod 17 pct. i Frankrig og 0 pct. i Sverige, skriver avisen.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, har skubbet tilbage mod amerikansk pres for at afkoble sig fra Kina, og har fået opfordring fra hans koalition til at reducere landets afhængighed af kinesisk teknologi.

Kritik har advaret om, at det kinesiske udstyr i netværkerne indeholder ”bagdøre”, der kan give de kinesiske myndigheder adgang kritisk infrastruktur.

”Vores netværk må bevare deres fulde integritet. Vi kan ikke afhænge af komponenter fra individuelle producenter, og kritisk infrastruktur må bestemt ikke kompromitteres af bagdøre,” siger den tyske finansminister, Christian Lindner, i et tv-interview ifølge avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også