ITWatch

S-politiker om danskledede Eutelsat: "I en krig som denne er der ikke noget neutralitetsprincip"

Ifølge Christel Schaldemose (S) findes der ikke noget neutralitetsprincip, når det kommer til konflikten i Ukraine, og hun mener derfor, at Eutelsat, der er ledet af danske Eva Berneke, de facto vælger side, når virksomheden ikke vil slukke for forbindelserne til russiske tv-kanaler.

Foto: EUROPEAN PARLIAMENT

Den danske EU-politiker Christel Schaldemose (S) melder sig nu ind i kritikken af den franske virksomhed Eutelsat, som den tidligere KMD-topchef, Eva Berneke, sidder i spidsen for.

Virksomheden har været under hård kritik, fordi man ikke har villet lukke forbindelserne til russiske tv-kanaler TV Plus og Trikolor, da man har forholdt sig ”neutrale”, men til Børsen fortæller Christel Schaldemose, at hun ikke køber den forklaring.

”I en krig som denne er der ikke noget neutralitetsprincip. Ikke at vælge side er de facto at vælge side,” lyder det fra hende i Børsen.

Christel Schaldemose fortæller videre til avisen, at hun normalt ikke taler varmt for censur og begrænsningen af ytringsfrihed, men at der findes situationer, hvor situationens alvor kræver handling, både fra ledelser i virksomheder og fra politisk hold.

Tidligere KMD-boss får kritik for Rusland-propaganda

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs