Twitter dykker massivt efter potentiel sikkerhedsvurdering

Twitter-aktien banker ned i formarkedet fredag efter meldinger om en stor fyringsrunde, måske kommende sikkerhedsvurdering af Elon Musks virksomheder og et elendigt regnskab fra konkurrenten Snap.
MarketWire

Twitter falder fredag 10,4 pct. i det amerikanske formarked til 47,00 dollar. Det sker umiddelbart i kølvandet af, at Biden administrationen ifølge anonyme kilder overvejer at lave sikkerhedsvurderinger af Elon Musks foretagender, hvilket inkludere købet af Twitter og SpaceXs Starlink satellitnetværk.

Det skriver Bloomberg News.

Amerikanske politikere og embedsmænd er usikre omkring Elon Musks nylige trusler om at slukke for Starlink-signalet til Ukraine, som har vist sig at være et nødvendigt værktøj for at kunne kommunikerer i Ukraine under invasionen.

Indtil videre har Elon leveret servicen i Ukraine gratis, men SpaceX mister 20 mio. dollar om måneden, indtil videre har det kostet 80 mio. dollar. Milliardæren siger, at han ikke kan hænge på den omkostning for evigt.

USA ser det dog som et udtryk for hans positive indstilling til Rusland, som også understøttes af Musks tweets, hvor han skriver om fredsforhandlinger i Ruslands favør.

Staten kan måske få lov til at lave en sikkerhedsvurdering omkring Twitter-handlen på grund af udenlandske investorer i Elon Musks netværk af medinvestorer.

Her er blandt andet Saudi Arabiens prins Alwaleed bin Talal, Qatar Investment Authority og kryptobørsen Binance Holdings, som er kinesisk eget.

Sideløbende falder selskabet bag det sociale medie Snapchat på et dårligt regnskab, som får aktien til at falde med 25,3 pct. i det amerikanske formarked.

Twitter: Elon Musk vil fyre 75 pct. af alle ansatte

Musk vil fortsat levere gratis satellit-internet til Ukraine

Kanye West har indgået aftale om køb af socialt medie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også