ITWatch

Gyldendal sælger streamingtjeneste til konkurrent

Forlaget Gyldendal frasælger sin bogstreaming-tjeneste til online-boghandelen Saxo.com, der ejes af JP/Politikens Hus. Gyldendal begrunder salget med dårlig økonomi og behov for konsolidering. (Opdateret)

Streamingtjenesten Chapter er solgt for en krone. | Foto: Screenshot

Gyldendal har solgt streamingtjenesten Chapter til Saxo.com for 1 kr., da økonomien i bogstreaming-tjenesten ikke hænger sammen for forlaget.

Det skriver Gyldendal i en meddelelse fredag.

”Chapter er på få år blevet en betydelig aktør på det danske streamingmarked, men det står samtidig klart, at den hårde konkurrence på markedet kræver for store investeringer til at fortsætte,” skriver Gyldendal.

Saxo.com har siden 2017 haft en bogstreaming-tjeneste i Danmark og er i dag en ”omnichannel” webshop med salg af trykte bøger, e-bøger, lydbøger og bogstreaming. Saxo.com er ejet af JP/Politikens Hus.

”I en vanskelig situation glæder det os at have fundet en løsning, som styrker en publicistisk ejet streamingtjeneste på det danske marked, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Saxo. Salget frigør ressourcer til at styrke og udvikle vores forlagsvirksomhed yderligere til gavn for vores forfattere og kunder,” siger Hanne Salomonsen, der er konstitueret administrerende direktør for Gyldendal.

Frasalget er en del af Gyldendals skærpede strategiske fokus på kerneforretningen, som meddelt 25. august 2022 og var ledsaget af Morten Hesseldahls afgang som adm. direktør.

Google trækker stikket på spiltjenesten Stadia

Direktør har arbejdet i TDC og TV 2: ”Jeg havde forsvoret, at jeg skulle arbejde i en stor koncern”

Netflix: I vejret - endnu et finanshus har øje på billig streaming

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs