ITWatch

Nyt sekretariat skal styrke anvendelsen af nye teknologier

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur lancerer i dag det nye Sekretariat for Anvendelse af Nye Teknologier. Det skal understøtte udviklingen af nye teknologier i Danmark.

Foto: SANT – Sekretariat for anvendelse af nye teknologier (sdfi.dk) / PR

Under et 5G-event i Industriens Hus i dag, har Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) sat et nyt sekretariat i verden.

Det kaldes Sekretariat for Anvendelse af Nye Teknologier. Det skal fungere som en samlet indgang for viden om anvendelse af nye kommunikationsteknologier i Danmark., fremgår det af en pressemeddelelse.

Sekretariatet skal sikre mere viden om potentialerne i de nye teknologier, som leveres af for eksempel mobilnettene samt styrke kendskabet til dem. Det kan eksempelvis være anvendelsen af droner til at transportere blodprøver og hjertestartere.

Derudover skal mulighederne for samarbejder på tværs af erhvervslivet og det offentlige Danmark også afsøges.

”Nye trådløse teknologier, som baserer sig på for eksempel 5G, giver mulighed for helt nye løsninger og kan derfor være med til at understøtte vores fælles velfærd og udvikling inden for en række sektorer såsom sundhed, transport, industri og landbrug. Det kræver, at vi arbejder aktivt for et bredere kendskab til mulighederne”, siger vicedirektør i SDFI, Søren Beltofte i meddelelsen.

Ud over at understøtte 5G-udviklingen, skal finansieringsmuligheder og eksempler på konkrete projekter gøres tilgængelig for alle relevante aktører.

Sekretariatet vil allerede i efteråret facilitere forskellige former for møder, workshops med mere.

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nye teleregler giver dig mobilgaranti under rejsen

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs