ITWatch

NKT underskriver aftale om at frasælge Photonics

Kabelproducenten NKT vil fokusere forretningen på netop kabler og har derfor valgt af frasælge Photonics.

Foto: NKT / PR

Danske NKT har indgået en aftale om at sælge NKT Photonics, der beskæftiger sig med udvikling af fotoelektriske enheder og produkter, til Photonics Management Europe for en pris af cirka 1,7 mia. kr.

Salget afslutter den strategiske afsøgning af alternativer for NKT Photonics, der havde til formål at optimere værdiskabelsen og positionere både NKT og NKT Photonics til langsigtet vækst.

Salget har en samlet værdi på cirka 205 mio. euro, og er betinget af regulatoriske godkendelser, som forventes senest ved udgangen af første kvartal 2023.

Aftalen fuldender, sammen med det tidligere salg af datterselskabet LIOS, frasalget af NKT Photonics til en samlet værdi enterprise value på cirka 225 mio. euro, skriver NKT.

Frasalget markerer det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT’s forretning på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

Transaktionen ændrer ikke på NKT’s finansielle forventninger for 2022.

Finanshuset JPMorgan har i en analyse fra 20. maj værdiansat NKT Photonics til to gange det estimerede salg i 2024 på 104,1 mio. euro, hvilket giver 208,2 mio. euro.

Danmark har alle ingredienserne til et kommercielt eventyr for kvanteteknologi – og nu sker der for alvor noget

Fiberproducent fortsætter fremgang på dansk marked

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs