ITWatch

EU har Apple i kikkerten: Risikerer stor bøde

Der kan vente en bøde på 10 pct. af den globale omsætning for Apple, som er kommet i EU’s søgelys for at give sin betalingstjeneste Apple Pay fortrinsret i forhold til andre konkurrerende betalingstjenester. Det skriver Computerworld.

Foto: Michael M. Santiago/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Apple er ifølge Computerworld i fare for at skulle betale 10 pct. af sin globale omsætning, som i 2021 lød på 378 mia. dollar, i bøde i forbindelse med en monopolsag, som EU i øjeblikket behandler.

Ifølge mediet drejer det sig om betalingstjenesten Apple Pay, hvor Apple giver sin betalingstjeneste fortrinsret overfor andre betalingstjenester, herunder Paypal og Mobilepay, og ifølge EU-kommisionen skulle det være i strid med EU-regler.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet venter at investere massivt i at udvide, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs