ITWatch

Cisco øger tilbagekøb af egne aktier med 15 mia. dollar

Det går frem for amerikanske Cisco, der øger opkøbet af egne aktier med et stort milliardbeløb.

Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS / X00213

Amerikanske Cisco vandt 3,5 pct. i eftermarkedet onsdag, da koncernen har løftede sin indtjeningsprognose for hele regnskabsåret og samtidig annoncerede en udvidelse af sit tilbagekøbsprogram for egne aktier med 15 mia. dollar.

Verdens største netværksproducent venter nu et justeret overskud intervallet mellem 3,41 og 3,46 dollar per aktie mod tidligere et resultat mellem 3,38 og 3,45 dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en overskud på 3,42 dollar per aktie, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Prognosen for omsætningen indsnævres samtidig til en vækst i et interval mellem 5,5 og 6,5 pct. mod tidligere i området mellem 5,0 og 7,0 pct., mens konsensus her lyder på 5,93 pct.

Cisco oplevede sideløbende i sit andet kvartal en stigning i omsætningen på 6 pct. til 12,72 mia. dollar mod ventede 12,66 mia. dollar. Herunder var salget af produkter på 9,35 mia. dollar mod spåede 9,20 mia. dollar. Ciscos topchef, Chuck Robbins, har som en del af sin strategi valgt at satse på et øget salg af services, og her var der en lille skuffelse med en omsætning på 3,37 mia. dollar mod en Wall Street-forventning på 3,45 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev på 84 cent, sammenlignet med 79 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 81 cent, ifølge Bloomberg News.

- Vi ser fortsat utroligt stærk efterspørgsel på tværs af vores portefølje, hvilket understreger relevansen og vigtigheden af Ciscos innovation, udtaler Chuck Robbins i regnskabet.

.\\˙ MarketWireMere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs