ITWatch

Ericsson overgår forventninger og øger udbyttet

Både omsætning og driftsindtjening lander højere end forventet hos svenske Ericsson.

Foto: Ericsson

Den svenske telekommunikationsvirksomhed Ericsson kom noget bedre ud af fjerde kvartal end ventet.

Det justerede driftsresultat landede i kvartalet på 12,3 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Infront Data til sammenligning havde ventet et resultat på 10,1 mia. svenske kr.

Der var samtidig tale om en fremgang fra 11,0 mia. svenske kr. i fjerde kvartal 2020.

Omsætningen på 71,3 mia. svenske kr. var også noget bedre end analytikerkonsensus, som lød på 68,2 mia. svenske kr. I fjerde kvartal 2020 var toplinjen på 69,6 mia. svenske kr.

Bestyrelsen hos Ericsson foreslår i regnskabet at øge udbyttet til 2,5 svenske kr. per aktie fra 2,0 svenske kr. sidste år. Det var et lidt større udbytte end det ventede niveau på 2,33 svenske kr.

Samtidig er Ericsson blevet tiltagende optimistisk omkring sit eget langsigtede marginmål på 15-18 pct., der nu ventes at kunne indfries inden for to-tre år.

I fjerde kvartal var den justerede driftsmargin 17,3 pct. - noget over det ventede niveau på 14,8 pct. blandt analytikerne. Den rene driftsmargin blev 16,6 pct. mod ventet 13,6 pct.

Men for hele 2022 venter Ericsson fortsat en driftsmargin på 12-14 pct.

”Vi har taget det en del tættere på. Vi har jo ikke rigtigt sagt tidligere, hvornår målet skulle nås, men man kan jo godt forestille sig, at det var efter 2025. Det, vi siger nu, er, at vi når det i 2023-2024,” siger Carl Mellander, der er finansdirektør hos Ericsson, til nyhedsbureauet Direkt.

Ericsson-aktien stiger efter regnskabet med 8,0 pct. til 108,34 svenske kr.

Vodafone stiger på fusion- og opkøbsrygter

Telenor på vej til at trække sig ud af Myanmar

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs