ITWatch

Amerikanske flyselskaber advarer mod 5G-forstyrrelser

En række af USA's største flyselskaber har sendt en advarsel til myndighederne om alvorlige konsekvenser for flytrafikken, hvis nye 5G-tjenester bliver tilladt. Det kan resultere i tusindvis af flyaflysninger.

Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS / X07453

Et fælles brev fra topchefer bag flyselskaberne American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines og Southwest Airlines advarer de amerikanske myndigheder om en alvorlig forestående krise, hvis nye 5G-tjenester får lov til at gå i luften, skriver Reuters.

Det sker, når teleselskaberne AT&T og Verizon onsdag i denne uge lancerer nye 5G-services, hvilket ifølge flyselskaberne vil tvinge dem til at holde en lang række fly på jorden på grund af en risiko for påvirkning af flyenes instrumenter. Konsekvensen kan være op imod 1100 aflyste fly og 100.000 strandede passagerer, lyder det i brevet ifølge Reuters.

Flyselskaber kræver, at teleselskaberne opretter bufferzoner nær lufthavne for at undgå påvirkning af flytrafikken, hvilket i første omgang er sket omkring 50 amerikanske lufthavne. På den anden side argumenterer AT&T og Verizon for, at 5G er blevet implementeret i omkring 40 andre lande rundt i verden, uden at dette har resulteret i problemer for lufttrafikken.

3 åbner for 5G på mobilt bredbånd 

EU-pulje til udrulning af digital infrastruktur åbner for ansøgninger 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs