ITWatch

Irsk datatilsyn giver Whatsapp kæmpebøde

Det kommer til at koste den Facebook-ejede chat-app WhatsApp 1,67 mia. kr. have orienteret for lidt og delt for mange oplysninger om brugerne med moderselskabet.

Foto: Thomas White/Reuters/Ritzau Scanpix

En rekordstor bøde på 225 mio. euro rammer nu chatappen WhatsApp, der - ifølge det irske datatilsyn - har informeret for dårligt og delt for mange data om brugerne med sit moderselskab, Facebook.

Sagen er opstået i kølvandet på Facebooks køb af appen i 2014 og selskabets efterfølgende anstrengelser for at knytte WhatsApps brugerdata tættere til data om brugerne, der var afgivet på Facebook. Det har vist sig problematisk, fordi WhatsApp oprindeligt var meget privacy-orienteret og havde lovet brugerne et meget højt niveau af privatlivsbeskyttelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Telenor fylder rundt: Spår store forandringer i fremtiden

I dag er det 30 år siden, at det daværende Sonofon slog dørene op. Undervejs har der været heftig turbulens og forandringer - men fremtiden tilhører mobilbranchen, slår topchef Lars Thomsen fast i dette fødselsdagsinterview, hvor han samtidig kommer med en vild forudsigelse for 5G.

It-selskab i udbrud: Omsætningen stikker af

Advania oplevede i 2021 en omsætningsvækst på 60 pct. fra året før, og på bundlinjen kan det også ses, hvor resultatet ender på næsten 13 mio. kr. mod 1,4 mio. kr. året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs