ITWatch

Ciscos indtjeningsprognose nåede lige akkurat forventningerne

Cisco, der blandt andet leverer udstyr til telebranchen, nåede lige nøjagtig i land overfor analytikernes forventninger.

Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS / X00213

Cisco Systems, verdens største producent af computer-netværksudstyr, gav en indtjeningsprognose for det nye regnskabsår, der var på linje med forventningerne på Wall Street, hvilket indikerer, at prispresset kan blive fastholdt i de kommende kvartaler, selv om ordrerne har nået det højeste niveau i et årti.

Det skriver Bloomberg News efter netværksgigantens regnskab for det forskudte fjerde kvartal.

For regnskabsåret 2021/22 venter Cisco, at indtjeningen per aktie eksklusive ekstraordinære poster når 3,38-3,45 dollar, hvilket er på linje med analytikerkonsensus på 3,41 dollar.

Omsætningsforventningerne på en vækst på 5-7 pct. er dog til den positive side i forhold til analytikernes forventning på 5 pct.

Koncernchef Chuck Robbins forsøger at skifte retning til leverandør af netværksservice leveret over internettet. Selskabet får dog stadig størstedelen af sine indtægter fra switche og routere, der er rygraden i computernetværk og internettrafik.

I det forskudte fjerde kvartal steg Ciscos salg med 8 pct. til 13,13 mia. dollar, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 13,02 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie steg til 84 cent fra 80 cent, hvilket også er en spids over analytikerprognosen på 83 cent.

Cisco-aktien faldt 1,9 pct. i det amerikanske eftermarked.

/ritzau/FINANS

Nu er der – næsten – internetdækning langs hele det statslige jernbanenet 

"Jeg er meget imponeret over hvor godt det har fungeret for os at arbejde hjemmefra" 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs