ITWatch

TDC om 5G-auktioner: "Der er kørt en meget fin proces"

Ifølge Telenor og 3 står TDC til at få en stor konkurrencefordel ved den kommende auktion over 5G-frekvenser, men TDC mener, der er kørt en fin proces.

Lasse Pilgaard er finansdirektør i TDC | Foto: PR/TDC/Emilia Therese

TDC svarer kortfattet igen på den kritik, der har været fra konkurrenterne Telenor og 3 af, at TDC får en stor konkurrencefordel i de kommende frekvensauktioner, der løber af stablen til marts.

"Vi synes sådan set, at der er kørt en meget fin proces i forhold til den auktion, der er på vej. Alle operatører har lige vilkår i forhold til at deltage i den, og det ser vi selvfølgelig frem til," siger koncernfinansdirektør Lasse Pilgaard til Finans og tilføjer, at han ikke har yderligere kommentarer.

Den kommende frekvensauktion indeholder de vigtige 3,5 GHz-frekvenser, der er essentielle til at benyte 5G. Både 3 og Telenor mener, det er problematisk, at Energistyrelsen ikke tager højde for, at TDC købte massivt op på 2300 MHz-spektrummet i 2019 og dermed kan blive en altdominerende spiller på 5G-mobilmarkedet.

Pointen er, at 2300 MHz-spektrummet i fremtiden vil rumme samme mulighed for at bygge 5G som 3,5 GHz, mener de to mobilselskaber.

Men Energistyrelsen har afvist kritikken overfor ITWatch.

"Energistyrelsen er nødt til at fastsætte vilkår i auktionen og de kommende frekvenstilladelser ud fra de fakta, som styrelsen er bekendt med på nuværende tidspunkt, herunder de tekniske vilkår for hvert enkelt frekvensbånd. Styrelsen kan således ikke fastsætte vilkår ud fra forventninger om, hvordan de tekniske vilkår kan komme til at se ud i fremtiden," lød det fra styrelsen i starten af februar.

Telenor bakker op om kritik af kommende 5G-auktion

Energistyrelsen melder hus forbi til kritik fra 3-boss 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs