ITWatch

Kina truer Sverige med represalier efter Huawei-forbud

En talsmand for det kinesiske udenrigsministerium opfordrer Sverige til at "omstøde den forkerte beslutning", for at undgå "negative konsekvenser for handels- og økonomiske forhold mellem Kina og Sverige".

De kinesiske myndigheder afviser alle beskyldninger om, at landet benytter kinesiske selskaber til at spionere på udenlandske statsborgere. | Foto: Michele Tantussi/REUTERS/Ritzau Scanpix

Kina truer nu Sverige med "negative konsekvenser", efter at de svenske myndigheder har besluttet, at teleselskaber, der skal deltage i et udbud om retten til at benytte 5G-netværk i Sverige, ikke må benytte udstyr fra de kinesiske virksomheder Huawei og ZTE. Det skriver Reuters.

En talsmand for det kinesiske udenrigsministerium opfordrer Sverige til at "omstøde den forkerte beslutning", for at undgå "negative konsekvenser for handels- og økonomiske forhold mellem Kina og Sverige" ifølge Reuters.

De kinesiske myndigheder afviser i samme ombæring alle beskyldninger om, at landet benytter kinesiske selskaber til at spionere på udenlandske statsborgere.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, afviser dog, at beslutningen er rettet mod Kina.

"Målet for lovgivningen er at sikre sikkerheden her i Sverige, men vi har aldrig rettet det mod noget land," siger han ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Også Storbritannien har forbudt teleudbydere at benytte udstyr fra Huawei i forbindelse med 5G-netværket, mens Frankrig har indført store restriktioner på brugen af Huawei-udstyr.

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs