ITWatch

Britiske teleselskaber advarer mod en hurtig udskiftning af Huawei

Hvis Huaweis udstyr hurtigt skal fjernes fra de britiske mobilnet vil det koste store summer og betyde døde linjer hos kunderne, lyder det fra to britiske sværvægtere på mobilmarkedet.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

I flere vestlige lande trækker det op til et forbud mod at benytte Huawei i mobilnettet, men hvis det sker, vil det blive en dyr fornøjelse, advarer de to britiske teleselskaber Vodafone og British Telecom om ifølge Berlingske.

Under en høring med britiske politikere sagde Vodafone og BT, at de skal bruge mindst fem år og helst syv for at have tid nok til at fjerne alt udstyr fra det omstridte kinesiske selskab. Ifølge Vodafone vil det koste selskabet et encifret milliardbeløb i pund at skifte alt Huawei-udstyr ud, mens BT anslår prisen for en total udskiftning til 500 mio. pund.

Samtidig har BT's teknologidirektør Howard Watson advaret om, at en hasteudskiftning vil betyde døde telefoner.

"At nå ned på nul over en treårig periode vil bogstaveligt betyde døde linier hos kunderne på 4G- og 2G-nettet men også på 5G i hele landet," sagde han ifølge Berlingske.

I en kommentar fremhæver teleanalytiker John Strand, at det virker urealistisk, at det bliver så dyrt for Vodafone og BT at udskifte Huawei, når andre teleselskaber kan gøre det billigere:

"Rent faktisk så har TDC bevist, at man kan fjerne et Huawei-netværk og erstatte det med et nyt netværk uden at det bliver dyrere end at opgradere det gamle og uden at forsinke udrulningen af 5G i Danmark," skriver John Strand i en kommentar og tilføjer:

"Er det ikke tankevækkende, at på trods af at TDC har valgt at skifte deres Huawei-udstyr ud med Ericsson-udstyr, så kommer de først med 5G i Danmark. De kommer endda før 3, der i dag bruger Huawei."

Verdens internet er på vej mod en skilsmisse

Avis: Briterne vil fjerne Huawei-dele i 5G-netværk i år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger