Privatinvestor i Napatech: "Året efter jeg investerede var det virkelig brutalt"

Stephan Nielsen har været med ombord som privat investor i det danske tech-selskab Napatech, og det har været en benhård omgang, der hurtigt udhulede hans investering. Men han blev, og nu hilser han den nye vendning af selskabet velkommen.
Foto: PR
Foto: PR

"Det helt bemærkelsesværdige ved Napatech nu er, at man har fået omkostningerne under kontrol."

Stephan Nielsen, selvstændig erhvervsdrivende, er en af de private aktionærer, der nyder godt af den turnaorund, der er gennemført i tech-selskabet Napatech. Han er som aktionær i selskabet en blandt mange der har måtte se deres investering falde markant i værdi – ikke mindst i 2018, da Napatech nærmest faldt sammen.

"Man har fået lukket ned for tabsgivende projekter, ikke mindst Pandion, og det har betydet, at selskabet er langt i den turnaround, man indledte sidste år," siger han til ITWatch.

Stephan Nielsen følger Napatech meget tæt. Han læser alle rapporter fra selskabet og sætter sig ind i selskabets strategi og markedet, det agerer i. Han arbejder til dagligt i SCNDisplay, men vil gerne være lidt anonym og ønsker ikke sit billede i ITWatch – i denne omgang, som han siger.

"Jeg har investeret en del sammenlagt i Napatech, så jeg går meget op i, hvad selskabet foretager sig og læser alle deres regnskaber og rapporter grundigt."

Han noterer sig de store nedskrivninger, der er foretaget på projekter i Napatech.

"Man har justeret bemandingen og reduceret omkostninger og sat fokus på omsætningen og salget, og det har virket. Selskabet viste sidste år det bedste cashflow siden børsnoteringen i 2013," siger han.

Hvorfor tror du, det er sket?

"Man er slået en ind på en strategi, hvor man sætter den teknologiske barre højt for at adskille sig fra det store volumenmarked."

Adskiller sig i markedet

Han forklarer, at han ser en fordel for selskabet i at følge denne strategi, fordi man adskiller sig fra massemarkedet.

"Man leverer meget avancerede programmerbare netværkskort til datacentre til måske et sted mellem 1500 dollars stykket og helt op til 11.000 dollars stykket, og det skal ses i sammenhæng med, at massemarkedsprodukter tilsvarende kan købes for under 100 dollars."

Han ser det som en oplagt position at tage at levere avancerede netværkskort, som bl.a. skal løse den meget omfattende stigning i dataforbruget i datacentre verden over.

Men hans optimisme er ny. Han kom ombord i Napatech som investor i 2017, hvorefter krisen for alvor begyndte.

Hvorfor er du blevet som investor?

"Det er et godt spørgsmål, for i 2018, året efter jeg investerede, var det virkelig brutalt. Der så min investering meget dårlig ud, men så kom der ny ledelse ombord, der satte en retning, som jeg troede på," siger han.

Hul i jorden

"Men 2018 var et hul i jorden, rent ud sagt. Men jeg tror på, at ledelsen gør det rette, og at selskabet leverer den rette teknologi. Imens mange af os sidder ved netværksopkoblinger hjemmefra og arbejder, og datamængderne stiger, så tror jeg på et selskab som Napatech trods coronakrisen."

Hvor mange aktier har du?

"Jeg har et sekscifret antal, så jeg er en mindre spiller ud af de over 80 mio. aktier, der er udstedt. Men jeg bliver ombord, selvom mine aktier stadig, trods forbedringer i selskabet, er noget mindre værd, end da jeg kom ombord," siger Stephan Nielsen.

"Jeg er især tilfreds med, at den ny ledelse er transparente i deres strategi. Den tidligere meldte de samme meget optimistiske forventninger ud til trods for, at det gik meget dårligt," siger han.

Han bakker dermed op om den genopretningsplan, der er anlagt af selskabets nye ledelse med Ray Smets i spidsen.

"Så man kan sige, at jeg tror, Napatech er på vej i den rette retning. Det var åbenbart det rigtige at lade selskabet lede af en amerikansk sælger, som ikke lader sig bremse af en dygtig, men til tider måske for beskeden og lidt for forskningsinteresseret, dansk ingeniørkultur," siger han med henvisning til den tidligere danske ledelse.

Amerikansk topchef vender kriseramte Napatech markant på et år 

Kriseramt it-selskabs nye direktør: Markedet er ændret meget radikalt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også