ITWatch

Britiske mobilmaster er blevet vandaliseret efter corona-konspiration

En konspiration kæder coronasmitte sammen med mobilteknologien 5G. I Storbritannien efterforsker politiet hærværk mod en række mobilmaster og sundhedsvæsenet slår fast, at konspirationen ikke har noget på sig.

Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Det britiske politi efterforsker hærværk og brandstiftelse mod tre mobilmaster i Liverpool, Bermingham og Meyerside, skriver Berlingske.

Masterne er blevet vandaliseret, efter at konspirationer på sociale medier som Facebook, Twitter og Tik Tok kæder coronavirus sammen med mobilteknologien 5G, fordi mobilteknologien i nogles øjne kan undertrykke immunsystemet.

Men det er noget vrøvl, har den lægelige direktør for det britiske sundhedsvæsen slået fast med syvtommersøm, og ifølge Berlingske har den britiske kulturminister, Oliver Dowden, krævet, at de sociale medier sætter mere aggressivt ind for at stoppe de falske påstande.

"Vi har modtaget adskillige rapporter om kriminel beskadigelse af mobilmaster og gener mod teleteknikere, åbenbart inspireret af vanvittige konspirationsteorier, som cirkulerer online," siger en talsmand for kulturministeriet, som også er ansvarlige for det digitale område, medier og sport.

Robotselskab efter nedjustering: "Det er dybt frustrerende"

Coronakrisen forventes at ramme Danmarks største eksportmarked hårdt 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs