ITWatch

Politichef bad ansatte lyve i teledatasagen

En nu tidligere chef i Rigspolitiets Telecenter bad på et internt møde sine ansatte om at lyve om øget kontrol med teledata. Kort efter blev han forflyttet og opsagede sin stilling.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I marts måned bad den daværende chef for Rigspolitiets Telecenter på et internt møde sine ansatte lyve om, hvorvidt der blev ført ekstra kontrol med teledata, som telecenteret var blevet pålagt.

Det skriver Berlingske.

Det er netop i Rigspolitiets Telecenter, at teledata til brug som beviser bliver håndteret, og en måned før det interne møde, var der opdaget fejl i telebeviser. Derfor var telecenteret blevet pålagt at føre ekstra kontrol.

"Den daværende chef for telecentret blev 1. april 2019 midlertidigt overført til andet arbejde i Politiområdet. Baggrunden var, at flere medarbejdere opfattede, at den pågældende chef på et internt møde i telecentret den 27. marts 2019 havde bedt dem om at oplyse, at der blev gennemført kontroller, uanset om kontrollerne rent faktisk blev gennemført," lyder det ifølge Berlingske i en endnu ikke offentliggjort redegørelse om teledataskandalen fra Rigspolitiet og Rigsadvokaten, som dagbladet har læst.

Få dage efter mødet, der foregik den 27. marts, blev politichefen altså flyttet til et andet område, og ifølge Berlingske forlod han politiet helt ved udgangen af maj.

Hækkerup om tele-skandale: Særdeles utilfredsstillende

DF-retsordfører vil trække streg i sandet efter teledatasag

Justitsministeriet holdt viden om teledata-fejl hemmelig

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger