ITWatch

Huaweis topchef åbner op for salg af selskabets 5G-teknologi

En amerikansk køber kan komme i betragtning til at erhverve licens til Huaweis 5G-teknologi, lyder det fra det kinesiske selskabs topchef Ren Zhengfei.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Mod betaling af et engangsbeløb kan et amerikanske selskab købe adgang for bestandigt til Huaweis eksisterende 5G-patenter, licenser, kode, tekniske tegninger og produktionsknowhow.

Sådan lyder en udmelding fra selskabets topchef og grundlægger Ren Zhengfei til The New York Times.

Huawei er ifølge topchefen "åben for at dele vores 5G-teknologier og teknikker med amerikanske virksomheder, så de kan opbygge deres egen 5G-industri. Det ville skabe en afbalanceret situation mellem Kina, USA og Europa," skriver det amerikanske medie.

Køberen vil kunne ændre selve kildekoden. Det vil være ensbetydende med, at hverken Huawei eller den kinesiske regering vil fastholde hypotetisk kontrol over teleinfrastrukturen, der er bygget ved hjælp af udstyr produceret af køberen.

Salget af en licens til det kinesiske selskabs 5G-teknologi vil betyde, at de amerikanske myndigheder skal være villige til acceptere Huawei "på et eller andet niveau for, at det kan ske" fastslår Ren Zhengfei.

Chipproducenter venter stadig på godkendelse af salg til Huawei

5G-mobilnet er klar i store tyske byer

Huawei beskylder USA for cyberangreb og trusler mod medarbejdere

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger