ITWatch

Google har ved en fejl optaget private samtaler

Den stemmestyrede tjeneste, Google Assistant, har ved en fejl optaget brugernes samtaler, uden de vidste det.

Foto: Denis Charlet / AFP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske software- og it-virksomhed Google erkendte torsdag, at virksomhedens stemmestyrede tjeneste, Google Assistant, ved en fejl, i nogle tilfælde har optaget samtaler, uden at brugerne havde bedt om det.

Desuden har sprogekspert, som Google har samarbejdet med, delt lydoptagelser med den belgiske tv-station VRT. Ifølge Google har eksperten dermed brudt virksomhedens datasikkerhedspolitikker.

Ifølge VRT har mediet lyttet til mere end 1000 optagelser fra brugere i både Belgien og Holland, der har den stemmestyrede tjeneste. 153 af optagelserne var optaget ved en fejl.

De berørte brugere har blandt andet haft samtaler om deres privatliv, og nogle af optagelserne indeholder personfølsomme informationer.

"Vi gennemgår vores sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre, at en lignende situation sker igen," oplyser Google i en pressemeddelelse.

Google understreger, at virksomhedens eksperter kun aflytter op til 0,2 pct. af de optagelser, som bliver foretaget via tjenesten. Og når Google lytter med sker det uden, at de enkelte samtaler kan sætte i sammenhæng med specifikke brugerkonti.

Ifølge Google bruger sprogeksperter lydbidder til bedre at forstå forskellige sprog, accenter og dialekter.

Google Assistant findes på både Android-telefoner, Apples iPhones og andre Google-produkter såsom højttaleren Google Home.

Normalt bliver Google Assistant kun aktiveret med enten at trykke på en knap, eller ved at man siger "hej Google" eller "okay Google".

I nogle tilfælde optagede tjenesten også samtaler, når ordet "Google" blev nævnt i eksempelvis en samtale.

Huawei får alligevel adgang til Android-opdatering

Huawei Danmark trods globalt pres: "Vi er bestemt fortrøstningsfulde"

Google indstiller dele af samarbejdet med Huawei

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger